Rekordmange skaffer seg pensjonsoversikt

Publisert

To personer som sjekker pensjonen. Foto.

Foto: Monkey Business/Adobe Stock.

Stadig flere sjekker hva de får utbetalt i pensjon gjennom pensjonsportaler, viser tall fra Norsk Pensjon.

På ett år har antall innlogginger til Norsk Pensjons pensjonsportal økt med 40 prosent. Portalen gir oversikt over forventet pensjonsutbetaling.

– Vi ser at flere nå skaffer seg oversikt over pensjonen. Dette er svært positivt, og kanskje har trangere økonomiske tider bidratt til at folk ønsker seg forutsigbarhet og oversikt, sier daglig leder i Norsk Pensjon Trond Tørstad.

I pensjonsportalen får du oversikt og anslag over pensjonsutbetalingene du får fra folketrygden, fra jobbene dine og det du eventuelt har spart til pensjon på egenhånd.

I 2023 hadde pensjonsportalen til Norsk Pensjon 740 000 innlogginger. I tillegg kommer en rekke, og stadig flere besøk, hos pensjonsleverandørenes egne informasjonsportaler og NAV.

– Majoriteten av de som logger seg på er nå under 60 år. Det tar kort tid å logge inn og skaffe seg oversikt over de økonomiske utsiktene. Og det er svært enkelt, sier Tørstad.

imagetn99.png

*I 2021 ble egen pensjonskonto innført. Det førte til ekstra stor oppmerksomhet om pensjon det året.

For et par år siden kom en lovendring som innebærer at også yngre arbeidstakere ned til 13 år får pensjonsopptjening via arbeidsgiver, slik man har i folketrygden.

– Ved bytte av jobb er det svært viktig å få god oversikt over pensjonsbetingelsene. Helheten er avgjørende. Dermed er en fullstendig oversikt over alle betingelser nødvendig. Kvinner har generelt fortsatt litt å gå på når det gjelder å søke pensjonsinformasjon, men jeg tror dette vil endre seg raskt fremover, sier Tørstad.  

Om Norsk Pensjon

Norsk Pensjon drifter og utvikler en informasjonsportal som gir en samlet oversikt over opptjente pensjonsrettigheter og forventet alderspensjon fra ulike pensjonsordninger.

Norsk Pensjon arbeider i tillegg med å spre kunnskap om pensjon, slik at flest mulig får en god oversikt.

Foto: Thomas Brun/NTB Kommunikasjon